Barn Conversion in Whitchurch 

G F Watt & Son undertook a barn conversion for which we won a Building Excellence Award. We gutted and renovated the entire barn and added an extension. This included repointing stone walls, putting a new roof on the structure and adding new floors as well as landscaping the outdoor space. 
 
The barn needed a lot of renovation, it was stone built and both the inside and outside walls needed repointing. The slot openings used for light and ventilation were glazed but not with any frames, so they looked like ordinary openings. An extension was added to the side of the barn consisting of full glass on the front and back, the rear being sliding doors. An inglenook fireplace was included with wood burning stove, underfloor heating was installed which was oil fired. A stunning circular kitchen and worktop was installed. 
 
This project lasted approx. 12 months, once completed we were then asked to re organise the outside area, including the main driveway with a circle centre piece, also electric gates. The project was under Bath Building control, which unbeknown to us was put forward to the Bath & North East Somerset Council Building Control Awards and we cam highly commended. 

Project 1 

The alterations were in three sections. Firstly, we removed the garage roof and constructed a second floor which included a master bedroom and an ensuite bathroom. We installed a veranda overlooking their beautiful garden with french doors. Secondly, we constructed a new stairwell of two storey to the right of the front porch. This was to replace the existing glass stairs which were taking up too much room in the lounge. Thirdly, we constructed a new garage, (sports room) on the far right, again, connected to the main house. 

Project 2 

We took down the existing conservatory, removed the side kitchen wall to enable us to build a new extension across the whole of the rear of the house, which resulted in a stunning kitchen/dining room. 
 
Steels were used to support the upper rear house wall, a new cloakroom bath was fitted, we also installed a new kitchen completed with Bi-folding doors, allowing the room to flow into a large new patio area. 

Project 3 

We removed the existing conservatory/kitchen extension, taking down the main back wall, removing the internal supporting wall and then fitting steels for support. We opened the rear of the house to create an open kitchen/dining area, finishing with bi folding doors which lead out to a balcony area. 

Project 4 

We were asked to build 3 terraced stone-faced cottages by a local property developer. After clearing the land and building the cottages from the ground up, they each had a kitchen, lounge, and dining area downstairs and three bedrooms and a bathroom upstairs. 
Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings